Læsø, 9940
+49 2925 0919
leif@tofteladen.dk

Der er langt til Ukraine

leiflines er mine lifelines - linjer vedr. livet: historier, kommentarer, journalistik, essays og billeder.

Der er langt til Ukraine

Jeg vågnede her til morgen til beskeden om, at der nu er krig i Europa. Rusland er gået over grænsen og ind i Ukraine.

Jeg fik også at vide, at vejret i dag vil være mest skyet og mod vest regn, der i løbet af dagen breder sig mod øst og sidst på dagen stedvis kan gå over i slud eller tøsne. Temperaturer mellem 2 og 7 grader.
Det regnede, da jeg stod op, så Læsø ligger nok mere mod vest end i øst.

Jeg kom til at tænke på, at hvis regner fortsætter lang nok mod øst, så bliver de måske også på et tidspunkt våde i Ukraine, eller …. Jeg tøvede lidt. Hvor er det nu helt præcist Ukaine ligger?

…… det var godt nok længere sydpå, end jeg havde forestille mig.

Det er min tur til at lave aftensmad. Hvad skal jeg egentlig finde på at lave? Noget med fisk, tror jeg.

Jeg glæder mig til weekenden, hvor en af vores piger kommer hjem til Læsø og besøger os.

Skulle jeg prøve at forstå, hvorfor Putin er gået over den grænse? Hvordan forklarer han det egenrtlig? Er det med samme argumenter, som da USA gik ind i Afghanistan, Iraq eller Syrien. Nej det er det nok ikke. Putin er sikkert bare en ond mand, der som barn sad skævt på potten. Det kan jo forklare mange ting.

Der er langt til Ukraine, så vi kommer nok ikke til at mærke det så meget.
Men jeg kan høre, at der i radioen bliver sagt, at nu må Vesten stå fast.

Hvad mon jeg ville have tænkt på, hvis det var den danske grænse, der pludselig var nogen, der var gået over?